Over ons:

Al ruim 20 jaar zijn wij trotse rashondenbezitters en sinds 2003 hebben wij ons hart verpand aan de Franse Bulldog. Met onze eerste Franse Bulldog, Sammy, hebben wij enkele shows bezocht en zij heeft er voor gezorgd dat wij ons geheel hebben gericht op dit prachtige ras. Met de komst van "Daphne Britt v. Marver's Fortuna" in ons huis kwamen ook de eerste overwinningen op showgebied. Dit heeft ons in 2005 doen besluiten met haar een nestje te fokken zodra ze er klaar voor zou zijn.

In dat zelfde jaar hebben we onze kennelnaam aangevraagd; "van Moezel's Oever", vernoemd naar het Friese riviertje de "Moezel", waaraan wij, in Raerd, wonen. In 2006 kregen wij de kans om Britt, inmiddels Nederlands Jeugdkampioen, te laten dekken door Ch. "Kadin's Urkan van Sans Pareil". Een prachtig nestje, met daarin o.a. "Armani Enzo v. Moezel's Oever" en "Aurora Contessa v. Moezel's Oever", was het resultaat.

Vanaf dat moment hebben de zaken een vlucht genomen; gedurende ruim 10 jaar hebben we meerdere prachtige nestjes gefokt en vele van onze honden maar ook de nakomelingen van onze reuen behaalden prachtige resultaten in de showring. Samen behaalden de honden die wij zelf hebben uitgebracht, naast een handvol Jeugdtitels, 4 Internationale kampioenstitels, 4 Nederlandse kampioenstitels, 4 Luxemburgse kampioenstitels, 2 Poolse kampioenstitels en 1 Franse Kampioenstitel. Een resultaat waarop wij enorm trots zijn.

Al onze honden leven bij ons in huis, u vindt bij ons geen kennels of honden die ergens zitten weggestopt in een schuurtje. En uiteraard groeiden onze pups dus ook op in huis, gewoon in de woonkamer bij de rest en temidden van ons gezin. We hebben altijd zeer selectief gefokt en slecht af en toe hadden we een nestje. Gezondheid, exterieur, karakter en minimalisering van verwantschap stonden hierbij altijd hoog in het vaandel waarbij de één nooit ten koste mocht gaan van de ander. Tevens stelden wij onze reuen af en toe selectief beschikbaar voor passende teven.

Persoonlijke omstandigheden hebben er echter toe geleid dat wij na 2014 geen pups meer hebben gefokt. Hoezeer het ons ook spijt; ook in de toekomst zullen wij niet meer fokken.

Voor informatie over de honden op onze website
kunt u altijd contact met ons opnemen:
contactRaad van Beheer in Nederland

Jakko en Angelyc Broersma


FCI Internationaal


"van Moezel's Oever"